Az Ararat Apricotban legendás ízek találkoznak! Ez egy nagyszerű brandy, amelyben megízlelhetjük Örményország két ikonikus szimbólumát, az Ararat brandyt és a lédús sárgabarackot! Kettejük összefonódásából született az Ararat új íze, az Ararat Apricot brandy, az örmény energiák aranyló csodája! A Yerevan Brandy Company mesterei a tradíciót és az innovációt ötvözve alakították ki az Ararat Apricot Brandy aromakarakterét, de az új ízek finomhangolása közben megőrizték az Ararat készítésének klasszikus hagyományait is. A gyártó szerint az Ararat Apricot Brandy különösen fenséges marcipános vagy mandula alapú desszertekkel, mert ezek a finomságok még élvezetesebben tárják fel az ital karakterét, az Ararat Apricot Brandy ínycsiklandozó ízét. Az Ararat Apricot Brandy coctailok készítéséhez is egészen kiváló kiindulópont.
Származási hely: |
Örményország |
Régió: |
Ararat-völgy |
Lepárló/Gyártó: |
Yerevan Brandy Company |
Palackozó: |
Yerevan Brandy Company (Pernod Ricard) |
Alapanyag: |
Szőlő |
Íz, ízesítés, töltelék: |
Barack |
Érlelési idő: |
6 év |
Érlelés módja: |
Fahordóban érlelt |
Hordó típusa: |
Tölgyfa hordó |
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: |
Fogyasszuk behűtve vagy jégre töltve. |
Illat: |
Illatában érezhetjük a 6 éves Ararat brandy és a lédús sárgabarack aromájának művészi összhangját. |
Íz és lecsengés: |
Ízében domináns a gazdag és intenzív sárgabarack aroma, amely lágy és intenzív frissességgel önti el a szánkat. Közben finoman kibomlik az érett gyümölcsök és az édesgyökér zamata, majd a szánkat elárasztó aromahullám a hosszan elnyúló vaníliás aromákat is felvonultatja. A brandy édes lecsengésében ismét feltárulnak a friss sárgabarackos árnyalatok. |
Szín: |
Kajszibarack |
Ezekhez ajánljuk: |
Fogyaszthatjuk önmagában vagy koktélok alapanyagaként. |
Egyéb érdekesség: |
Csak a térségre jellemző szőlőfajták felhasználásával készül. Ezek a szőlőfajták az alábbiak: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. |
Weboldal: |